Gras der af, water der op!

Jan-Roelof is deze dagen druk bezig geweest om het gras zo kort mogelijk en voor de laatste keer dit jaar te maaien!

Normaliter gebeurt dit met groot materieel, enkel was het zo nat, dat de enige optie was om het met de tuintrekker te doen!

Gerben en Jan-Roelof hebben vanochtend het gras opgeruimd en de pomp aangezet!

Laat de vorst maar komen, wij zijn er klaar voor!

Algemene Ledenvergadering 2023

Hierbij nodigt het bestuur van de Ruinerwoldse IJsvereniging u uit voor de Algemene Ledenvergadering 23 november 2023 om 20.00 uur in de kantine van de ijsclub.

Bestuur IJsclub Ruinerwold

Wedstrijden seizoen 2023-2024

Schaatsfans opgelet! Kijk jij net als wij uit naar alle mooie wedstrijden seizoen 2023-2024? Vanaf nu kun je tickets bestellen;

Langebaan
World Cup Kwalificatietoernooi 27-29 oktober Thialf Heerenveen
Daikan NK afstanden 28-30 december Thialf Heerenveen
ISU EK Afstanden 5-7 januari Thialf Heerenveen
Daikan NK Allround & Sprint 24-25 februari Thialf Heerenveen

Shorttrack
ISU WK Shorttrack 15-17 maart Ahoy Rotterdam

Marathon
Daikan Marathon Cup 1 – 21 oktober Kardinge Groningen
Daikan Marathon Cup 2 – 28 oktober Vechtsebanen Utrecht
Daikan Marathon Cup 3 – 4 november Thialf Heerenveen

Contributie seizoen 2023-2024

Beste leden,

In de laatste week van oktober wordt de contributie geïnd voor het seizoen 2023-2024.

De contributie bedraagt net als voorgaande jaren € 8,50 voor een gezinsabonnement. Dit geldt voor ouders met hun inwonende kinderen. Voor alleenwonende leden is dit hetzelfde bedrag.

Voor vragen of opmerkingen kunt u ons per mail bereiken ijsclubruinerwold@gmail.com

Alvast bedankt namens de ijsvereniging

Rabobank Clubsupport 2023, een fantastisch bedrag mogen ontvangen!

Donderdag avond 12 oktober hebben we een fantastisch mooi bedrag van €495,44 in ontvangst mogen nemen van de Rabobank Clubsupport! Dit bedrag gaan we gebruiken voor ons doel; bij de ingang van het terrein staan twee lichtmasten waarvan de armaturen zijn vernield. We willen deze graag vervangen.

Peter Hoogenberg kwam namens de Rabobank dit persoonlijk overhandigen! Wij willen de Rabobank en alle leden die op ons gestemd hebben hiervoor hartelijk bedanken!

Bestuur R.IJ.C.

Zaterdag 17-12-2022

IJsbaan is open gegaan om 10.00 uur! Wat hebben we genoten van alle kleine en grote schaatser(s) op de baan! Ook de gezelligheid van het publiek in onze koek en zopie tente!

Gezien de kwaliteit van het ijs hebben we moeten besluiten om de baan omstreeks 14.00 uur te sluiten en met de mededeling dat we morgenvroeg opnieuw zullen bekijken of het mogelijk en vertrouwd is om open te gaan!

Vrijdag 16-12-2022

Het bestuur van de RIJC heeft de ijsdikte vanochtend opnieuw gemeten. Helaas, geen ijs groei gehad vannacht.. We hebben besloten de baan vandaag te laten rusten en om morgen open te gaan! Gezien de verwachte weeromstandigheden dat het gaat dooien, gaan we bekijken tot hoe lang het vertrouwd en veilig is om op de baan te schaatsen. Vriendelijk het verzoek om de baan nog niet te betreden! Nog 1 nachtje slapen, morgenvroeg vanaf 10.00 uur is iedereen van harte welkom!

Donderdag 15-12-2022

Het bestuur van de RIJC heeft de ijsdikte vanochtend opnieuw gemeten. De groei is beperkt gebleven tot 1 cm, uiteindelijk is het ijs nu zo 4,5 a 5,0 cm. Dit is helaas net te weinig om de baan veilig te kunnen openen voor een groot aantal schaatsfans en publiek. We gaan het vrijdagmorgen opnieuw bekijken en beoordelen, het bestuur blijft hoopvol! Nogmaals het verzoek om de baan niet te betreden alvorens deze is open gesteld! Nadere berichten volgen.