Zaterdag 17-12-2022

IJsbaan is open gegaan om 10.00 uur! Wat hebben we genoten van alle kleine en grote schaatser(s) op de baan! Ook de gezelligheid van het publiek in onze koek en zopie tente!

Gezien de kwaliteit van het ijs hebben we moeten besluiten om de baan omstreeks 14.00 uur te sluiten en met de mededeling dat we morgenvroeg opnieuw zullen bekijken of het mogelijk en vertrouwd is om open te gaan!

Vrijdag 16-12-2022

Het bestuur van de RIJC heeft de ijsdikte vanochtend opnieuw gemeten. Helaas, geen ijs groei gehad vannacht.. We hebben besloten de baan vandaag te laten rusten en om morgen open te gaan! Gezien de verwachte weeromstandigheden dat het gaat dooien, gaan we bekijken tot hoe lang het vertrouwd en veilig is om op de baan te schaatsen. Vriendelijk het verzoek om de baan nog niet te betreden! Nog 1 nachtje slapen, morgenvroeg vanaf 10.00 uur is iedereen van harte welkom!

Donderdag 15-12-2022

Het bestuur van de RIJC heeft de ijsdikte vanochtend opnieuw gemeten. De groei is beperkt gebleven tot 1 cm, uiteindelijk is het ijs nu zo 4,5 a 5,0 cm. Dit is helaas net te weinig om de baan veilig te kunnen openen voor een groot aantal schaatsfans en publiek. We gaan het vrijdagmorgen opnieuw bekijken en beoordelen, het bestuur blijft hoopvol! Nogmaals het verzoek om de baan niet te betreden alvorens deze is open gesteld! Nadere berichten volgen.

Vooruitzichten

Het bestuur van de RIJC is vanochtend bezig geweest met het prepareren van de baan. Diverse metingen hebben uitgewezen dat de ijsvloer helaas nog niet de vereiste dikte heeft, er is zeker nog een nacht matige tot strenge vorst vereist! Dringend verzoek van het bestuur om de baan niet te betreden alvorens deze is open gesteld! Nadere berichten volgen.

Vooruitzichten
Koud winterweer, komende nacht komt er in het uiterste noorden een enkele bui voor met regen, hagel of (natte) sneeuw. Er is kans op gladheid door ijzel. De minimumtemperatuur ligt tussen de -10°C plaatselijk in het binnenland en rond het vriespunt in het noordelijk kustgebied. Er staat weinig wind.

Veel handen maken licht werk!

De manschappen van de RIJC hebben de afgelopen weken niet stil gezeten! Er is veel werk verzet; snoeien van de boswal aan de oost kant, maaikorven van de sloten rondom, gras op de baan extra kort gemaaid + afgevoerd en tot slot het terrein onder water gezet! De baan ligt er wederom in perfect staat bij!

De vooruitzichten lijken goed!
Rustig en koud winterweer met af en toe zon. Woensdag valt er in het zuidoosten mogelijk wat sneeuw. Vanaf woensdag is er kans op winterse buien. In de nachten vriest het licht tot matig. Overdag liggen de temperaturen eerst rond het vriespunt.

Bestuurswissel 2022

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van onze vereniging heeft Willem Brals afscheid genomen van het bestuur. Willem heeft zich 12 jaar actief ingezet, eerst als secretaris en later als voorzitter. De vergaderingen heeft hij altijd voortreffelijk geleid. Bijkomende werkzaamheden als het ging om grasmaaien, het clubgebouw verfen of de houtsingles snoeien etc. Willem was van de partij! Bij ”baan open” in de Corona periode was hij de ”strenge” Corona Coördinator en heeft bezoekers ettelijke malen gewezen op de 1,5 meter voorschriften. Willem was geen voorzitter van delegeren, maar zeker van het samen doen. Wij willen hem hartelijk bedanken voor zijn betrokkenheid, inbreng en inzet voor de ijsvereniging en hopen hem nog eens terug te zien bij de ijsbaan tijdens een schaatsperiode.

Willem ontvangt een attentie en bloemen uit handen van de secretaris Levert Klooster.

Dick van Eldik neemt de taken van de voorzitter over, wij wensen hem veel succes met deze functie binnen het bestuur.

Algemene Ledenvergadering 2022

Hierbij nodigt het bestuur van de Ruinerwoldse IJsvereniging u uit voor de Algemene Ledenvergadering 24 november 2022 om 20.00 uur in de kantine van de ijsclub.

Bestuur IJsclub Ruinerwold

Contributie seizoen 2022-2023

Beste leden,

In de laatste week van oktober wordt de contributie geïnd voor het seizoen 2022-2023.

De contributie bedraagt net als voorgaande jaren € 8,50 voor een gezinsabonnement. Dit geldt voor ouders met hun inwonende kinderen. Voor alleenwonende leden is dit hetzelfde bedrag.

Voor vragen of opmerkingen kunt u ons per mail bereiken ijsclubruinerwold@gmail.com

Alvast bedankt namens de ijsvereniging